Een leuke start in het zesde!

Nog maar een maandje uit de startbanen en al een hele boterham aan leuke activiteiten achter de rug in het zesde leerjaar.  We waren nog maar net aan het wennen aan onze nieuwe klassen toen onze eerste uitstap op het programma stond: op verkenning in Brussel.  We begonnen onze tocht in het koninklijk paleis waar we meteen van onze sokken werden geblazen door de al dat pracht en praal.  Vooral het kunstwerk van Jan Fabre “Heaven of delight” sprak tot onze verbeelding: het plafond van de spiegelzaal is bedekt met 1,4 miljoen dekschilden van Thaise juweelkevers!

Onze Brusselse verkenningstocht ging verder langs de koninklijke Sint-Hubertusgalerijen, het Muntplein, het beenhouwersstraatje, Janneke en Manneke Pis en de Stoofstraat, de Boterstraat en de grote markt.  We zijn nog maar 11 of 12 jaar en al echte wereldburgers!

 

Op vrijdag 20 september mochten we onze nieuwe klassen tonen aan onze ouders en andere nieuwsgierigen.  De klassen werden met ‘ooh’ en ‘wauw’ onthaald: mooie kleuren op de muren, een cool smartboard, nieuw meubilair, ... Wij zijn echt super fier op onze gezellige klassen! In zulke aangename omgeving gaan we ons echt heel hard kunnen concentreren, zeggen onze juffen.

 

Ook onze sportieve kant kwam al aan bod in die eerste maand van het schooljaar.  Arne, Jonathan en Evie verdienden een podiumplaats bij de veldloop!  Dankzij hen kregen we die dag geen huiswerk, hoera!

 

Oog voor de natuur? Jazeker! Onze Natuurpuntmedewerker, Gert, kwam met ons een leuk spel spelen over natuurbeheer en een weekje later zetten we wat we hierbij geleerd hadden om in actie: we gingen hooien.  Enkele klasgenootjes hadden een versgebakken cake of wafels mee om ons aan te sterken na dat harde werken!  Er was zelfs zoveel gebakken, dat we hier de dag nadien nog van konden smullen.

 

Tenslotte genoten we nog van een vleugje cultuur.  We woonden de openluchtvoorstelling ‘Niks is wat het lijkt’ bij van het gezelschap Fabuleus.  En het was echt ‘fabuleus’! Het decor was het mooie park aan Sint Kamilus waar we de acteurs volgden in hun spel.  Het was echt ongelofelijk goed, we lachten ons een kriek.  De juf heeft een stukje gefilmd, dit kunnen jullie binnenkort op onze blog bekijken!

 

Wat een fijne start... Binnenkort starten we met het bemiddelen en leren we hoe we op een goede manier kunnen helpen om conflicten op te lossen op de speelplaats.  De juffen zeggen dat het niet altijd gemakkelijk zal zijn, maar wel zeer waardevol en belangrijk.

Een heuse uitdaging voor de boeg!

 

<!--EndFragment-->