17 maart: Bierbeekse scholen doen mee aan de Walk for Water

Op vrijdag 20 maart is het internationale Wereldwaterdag.

Bierbeek voert al jaren een beleid dat duurzaam watergebruik stimuleert en heeft ook jarenlang een waterbevoorradingsproject ondersteund in zustergemeente San Felipe de Oña (Ecuador).

Dit jaar ondersteunt onze gemeente de actie “Walk for Water”. De gemeentelijke basisschool ’t Klavertje Bierbeek en de Sint-Pietersschool Korbeek-Lo werken hieraan mee. De beide scholen wandelen op dinsdag 17 maart via verkeersluwe wegen naar het voetbalveld van Union Lovenjoel (Stationsstraat – Lovenjoel). Daar zullen ze tussen 11.30 u en 13.30 u samen allerlei activiteiten organiseren rond het thema ‘duurzaam watergebruik’. Er is een quiz, spelletjes, liedjes en dansen. De presentatie is in handen van Ketnetwrapster Sien.